Positiv aktivitet

sykling1
 

Det var i forbindelse med en soning ved Hassel fengsel at Jan Idar ble bitt av basillen. Interessen for sykling vokste fort, og ble en stor del av hverdagen. Fra desember ble det tilbrakt mange timer i uken med spinning. Resultatene kom fort og formen ble bare bedre og bedre. Det har blitt mange treningsøkter på sykkel siden snøen gikk, og høydepunktene er løpene i helgene. Han har så langt deltatt på tre løp, hvor distanse har ligget på mellom 10 og 15 mil. «Den store greia i år er å være med på Jotunheimen rundt» forteller han. Dette er et løp som er 44 mil langt og en skikkelig utfordring. Jan Idar ligger derfor i hardtrening nå i ukene før løpet starter.

Syklingen har vært veldig positivt for Jan Idar. Han sier selv «Det jeg gjør ser jeg funker og gir resultater. Det hjelper meg mye i hverdagen forøvrig» Han påpeker også at interessen for sykling har gitt han noe å ha fokus på, god trening, godt miljø, og bra for helsa på mange områder, ikke minst at han har sluttet å røyke. Jan Idar sin lidenskap for sykling gjør at han skaper et positivt miljø rundt seg. Flere andre beboere og tidligere beboere har hengt seg på, og er med å trene.

Guts syns dette er utrolig moro å se utviklingen som har vært med Jan Idar, og hvor positiv fysisk aktivitet kan være for brukerne.

Vi ønsker Jan Idar lykke til i løpet Jotunheimen rundt!!